JENTER PÅ HJUL!

2017 er året hvor vi har særlig fokus på å invitere små og store jenter ut på sykkel. 

Terrengsykling: Er du 6 år kan du være med. Det er en fordel at du allerede kan sykle, og at du har en sykkel med gir. Jenter mellom 6-8 år blir med i en gruppe som heter Sykkelkidza. Gruppen ledes av Idar Je Brendmo, Inge Balswick og Bjørnar Orion Klinkenberg. I denne gruppen trener vi sammen, både jenter og gutter.

Oppstart: Vi begynner onsdager ute fra 3. mai Kl 18-19 på grusbanen på Stangnes. Følg oss gjerne på sykkelklubbens facebookside, da mye info også legges ut her. NB: værforbehold om for mye snø i løypene. Vi oppdaterer info så snart vi vet mer.

NB: husk å ta med hjelm, drikkeflaske og sykkelhansker. Sykkel med gir er en fordel. 

Gode grunner for å bli med:

 • Det koster ingenting å delta i mai måned!
 • Du får rosa sykkelhansker fra klubben! Utdeles i slutten av måneden. 
 • Dersom du velger å melde deg inn i Harstad Cykleklubb etter mai vil du i tillegg få klubbtøy gratis!

9-14 år

Terrengsykling: Harstad Cykleklubb inviterer DEG som er nybegynner til å være med på jentesykling i terrenget. Jentesykling er forresten like tøfft som guttesykling, men i mai måned tenkte vi å ha det ekstra sosialt og gøy - bare vi nye sykkeljentene. Deretter sykler vi sammen, både jenter og gutter, i de vanlige treningsgruppene våre.

Datoer blir 3. mai, 10. mai, 24. mai. NB: 31. mai utgår, men vi møtes i stedet 7. juni! Vi ønsker å ha det ekstra sosialt vi sykkeljentene i starten av sesongen. Deretter sykler vi sammen, både jenter og gutter i de ulike gruppene. Følg oss gjerne på sykkelklubbens facebookside, da mye info også legges ut her.

Fra 14. juni blir det inndeling i nye grupper:

 • "Nygruppa" (de som er/blir 8 eller 9 år inneværende år)
 • "Team råtøff " (de som er/blir 10 eller 11 inneværende år )
 • "Møkkagjengen" (de som er/blir 12-14 inneværende år).

Disse tre gruppene har trening med oppmøte ved gressbanen i Blåbærhaugen onsdager kl 18. Møkkagjengen har i tillegg trening mandager, samme tid, samme sted. Ny gruppe og Team råtøff har trening 18-19, mens Møkkagjengen har trening 18-19.30. Egne fb-grupper finnes for disses treningsopplegg (søk etter og be om medlemskap).

Vel møtt jenter, dere skal bli tatt veldig godt imot! Hvis noen er usikre på hvor de "hører til", ta kontakt!

NB, førstkommende onsdag er det Barnekarusell (for de opp til 12 år), som erstatter treningene for Ny gruppe og Team Råtøff. Møkkagjengen har eget opplegg/vanlig trening. Husk å ta med hjelm, drikkeflaske og sykkelhansker. Man trenger forresten ikke en dyr terrengsykkel for å være med, svært mange vanlige sykler for barn og unge er god nok for å sykle utenfor veiene. 

Gode grunner for å bli med:

 • Det koster ingenting å delta!
 • Du får rosa sykkelhansker fra klubben! Utdeles i slutten av måneden. 
 • Dersom du velger å melde deg inn i Harstad Cykleklubb etter mai vil du i tillegg få klubbtøy gratis!

15+

Mandagsrunden: HCK ønsker seg flere jenter med på lavterskel-tilbudet vårt som er åpent for alle (også ikke-medlemmer) - den såkalte "Mandagsrunden". Denne går med landeveissykkel i rolig tempo fra Shell Bergseng via Kasfjord rundt Borkenesog tilbake til Shell (ca 47 km). Før start deler man seg opp i 1-3 grupper avhengig av antall deltakere og ønsket fart. Det følger alltid en fra HCK som ansvarlig i den sist startende gruppa. Av egen erfaring vet vi at det kan være litt vanskelig å "tørre" hive seg med på mandagsrunden for første gang. Mange lurer på om de er "spreke nok", om de klarer holde følge etc. Så for å senke denne terskelen, og forhåpentligvis få med oss flere jenter/damer på mandagsrunden, tenker vi at vi lager et eget starttidspunkt for jentene. Her tar vi det rolig og en ansvarlig jente fra HCK sørger for at alle er med i et ok tempo. 

Du holder deg enklest oppdatert på facebookgruppa vår. Der får du også raskest svar dersom du lurer på noe, eller kanskje har lyst å dele en god ide!

 • Jentegruppa starter kl. 17:45 fra Shell Bergseng, 15 min før de andre gruppene. Vi planlegger å på bruke 2 timer på Kvæfjordrunden, og vi har fokus på det sosiale.
 • Her er datoene og de ansvarlige for Jenter på Hjul treningene:
  • 1.mai - Silje Hanssen
  • 8.mai - Ingrid Skjønhaug
  • 15. mai - Silje Hanssen
  • 22.mai - Ingrid Skjønhaug
  • 29.mai - Hanne Munkvoll
  • 5. juni - Ingrid Skjønhaug
  • 12. juni - Ingrid Skjønhaug
  • 19. juni - Jolanta Rychter
  • 26. juni - Ingrid Skjønhaug

Leon Sport Cup: Vil du kjøre raskere inviterer vi også til Jenter på hjul på Leon Sport Cup den 20. juni. Løypa er rundt Kvæfjord, med start på Åsegarden kl 17:40. Vi sykler som et lag, og øver på å sykle rulle. Estimert tid er 1:40. Alle som skal delta oppfordres til å melde seg på i forkant, da dette gjør det enklere for "sekretariatet" ved start. Mer info legges fortløpende ut på facebookgruppa vår.

Facebook

Følg oss gjerne på Facebook. Gruppa "Jenter på hjul i Harstad" er opprettet som en arena for oss syklende jenter (både landevei og terreng) i Harstad (og omegn), hvor vi kan foreslå og planlegge turer og treninger for og ilag med andre jenter. Gruppa kan selvsagt også brukes til å dele tips og råd eller stille spørsmål relatert til sykkel og sykling. Gruppa er opprettet i regi av Harstad Cykleklubb, men er åpen for alle. Her skal det være lav terskel for å bli med, så det er bare å dele og invitere med andre sykkel-interesserte jenter