2020 og 2021 ble annerledesårene hvor vi møtes, trener og konkurrerer på zwift - men e-sykling er nok uansett kommet for å bli!

Harstad Cykleklubb er en klubb som er tilpasningsdyktig og fremtidsrettet. Det innebærer at styret ønsker å tilpasse seg nye og bedre måter å inkludere alle til trening og samvær. E-sykling har vært nevnt, men kom for alvor på sakslista når covid-19 viruset traff samfunnet. Noen ildsjeler, med Inge Balswick i spissen tok et spesielt ansvar for å få alle med på innendørs «alene» sammen sykling. Det var suksess. Klubben fulgte opp med å investere mer enn 100 000 kr i «Direct Mount» ruller til utlån for ungdommer, jenter på hjul og til trenere. Dette har gitt kjempe effekt for vår klubb. Utfordringene har hele tiden vært kompetanse på e-sykling. Bjørnar Orion Klinkenberg er blitt en del av NCF E-sport gruppe mye på grunn av kompetansen vi har fått her nord J Viktigst er nå det arbeidet som kommer videre her, en manual for hvordan man navigerer i e-sykling og zwift verden, ført i pennen av Inge Balswick. Det er slike initiativ som fører sykkelsporten og HCK framover. Chapeau! «Ride on»👍

President Bjørn Tore Woll

DETTE TRENGER DU FOR Å BLI MED PÅ ZWIFT
Inge Balswick har laget en grundig, men enkel introduksjon til zwifting som du kan laste ned som PDF

Smartrulle: Dette er en rulle som både sender og mottar data. Dette gjør at rulla vil bli tyngre å trå i motbakkene, ved fartsøkninger eller når du ligger i front. Det motsatte skjer selvsagt også, det vil bli lettere å trå når du ligger på hjul eller i nedoverbakker. NB: Du kan zwifte uten smartrulle så lenge du har wattmåler i krank, pedaler eller hjul. HCK har kjøpt inn rullen Saris H3 for utlån til medlemmer, slik at man kan teste konseptet. Kontaktperson: Bjørnar Orion Klinkenberg.

Zwift: Ja selvsagt trenger du den. Appen kan lastes ned til alle slags telefoner, nettbrett, pc og mac eller direkte på Apple TV eller Chromecast.

Zwift Companion: Dette er en tilleggsapp du bør laste ned til telefonen, om du eksempelvis kjører selve programmet på en pc eller på Apple TV. Denne appen brukes for å bli med i Meetups, chatte med andre brukere, gi «Ride On» (tilsvarende kudos) eller rett og slett som et dashboard.

Discord: Denne appen benyttes for kommunikasjon mellom rytterne f.eks. på en fellestur. I ritt der man kjører som et lag, kan «sportsdirektøren» sitte hjemme i egen sofa og sende ut ruterne sine i brudd. Intercom altså. HCK har en egen server på Discord: https://discord.gg/ZK2zTE3

Zwift Power: Vi anbefaler deg at du registrerer deg på zwiftpower.com. Dette er en ekstern side der du får en bedre oversikt over alle ritt som til enhver tid går, utøvere, lag, klubber eller rangeringer, bare for å nevne noe. HCK har et eget Team her: https://www.zwiftpower.com/team.php?id=7362

En telefon, nettbrett, pc/ mac eller tv, til å se hva som foregår: Her vil vi bare si jo større jo bedre. Du kan helt fint sykle ritt og se på en telefon, men du blir bra sliten i øya. Strengt tatt kan du legge fra deg telefonen og sykle i blinde, og bare trå mer eller mindre alt ettersom. Like fullt, jo større jo bedre.

Bord/ pidestall til stæsj: Om du går av rulla i et ritt, er løpet kjørt. Med andre ord, ha alt du trenger til det du skal gjøre tilgjengelig for hånden. Dette gjelder flasker, barer, telefon, tastatur eller fjernkontroll. Enkelte kommandoer gjøres via telefon eller tastatur, og å ha glemt dette i sofaen er noe herk.

Gulvmatte: Som alltid til rulletrening, en matte under sykkelen er et must. Når du zwifter vil du ha flere ukontrollerte fartsendringer enn du vil ha i et vanlig løp, og rulla vil bevege seg mer enn ved en tradisjonell 3*20-økt.

Gulvvifte: Siden Zwifting foregår innendørs og man gjerne deltar på både fellesturer og ritt, så blir man svett – tildels veldig svett. Du kan like gjerne først som sist rote frem gulvviften som ble kjøpt inn sommeren 2014 (da det var så varmt) og som har stått ubrukt i boden siden da. Nå kommer den til nytte igjen. Og sett opp vinduet der du har plassert rullen.

Musikk: Zwift gir deg helt ordinære rittlyder, altså surring fra hjul, fartsvind, giring og blafring i sykkeltøy. Dette kan fint ha en terapeutisk funksjon i virkeligheten, men inne på rulla kan det bli monotont. Mange kombinerer med musikk etter eget ønske.

Informasjon til medlemmer som skal delta på HCK Meetups på Zwift
HCK Zwift Meetups

Vi anbefaler deg som er interessert i e-sykling, å bli med på HCK Zwift på Facebook