Fellestreningene har startet

HCK starter fellestreninger, ritt og treningsritt med virkning fra 25 mai 2020. Norges Cyckleforbund (NCF) har gjennomført møter med Folkehelseinstituttet (FHI) og kommet med nye retningslinjer for sykkelidretten. NCF tillater arrangement (ritt og treningsritt) med inntil 50 deltakere, treninger med inntil 10 stk pr gruppe eller trening med inntil 20 stk der det ikke sykles i felt.

Dette er kjernen i føringene fra FHI: FHI kunne melde at forskriften var førende, og at avstand mellom mennesker kommer til å bli en viktig faktor i lang tid fremover. De så utfordringen med at et felt vil være dynamisk og at man ikke klarer å unngå 1 meters regelen til enhver tid. Tidsaspektet om hvor lenge det er nærmere enn 1 meter er vesentlig, og FHI betraktet samlingen av mennesker før og etter konkurransen som en større risiko sammenliknet med sykling i felt.

HCK er svært glad for å kunne komme i gang med sykkelaktivitet, og spesielt for barn og unge.  HCK tar sin del av samfunnsansvaret og vi vil i våre treninger håndheve alle smitteverntiltak som er pålagt både fra FHI og NCF. HCK har utarbeidet egen klubbinstruks som veiledning for arrangement, treninger og utøvere.

Ytterligere detaljer kan leses på sykling.no eller https://www.sykling.no/article/info-fra-ncf-etter-møtet-med-fhi-19-mai.

Instruks treninger:

1.      1 metersregelen skal følges. Men i et lite felt med bevegelse kan kortvarig nærhet (ikke kontakt) aksepteres, jfr uttalelsen fra FHI. Ved start og avslutning av trening skal 1 metersregelen overholdes. Utøveren skal komme på trening «i siste liten» og forlate raskt etter avslutning.

2.      Treningsgruppen skal være maksimalt 10 stk. Er det flere på treningen skal det deles opp i grupper. Er det teknisk trening med individuelt fokus kan det være inntil 20 stk i gruppen.

3.      Trener er ansvarlig for å registrere hvem som deltar på treningen.

4.      Rytterne skal ikke omdele gjenstander seg imellom.

5.      Brukes det treningsutstyr som kjegler, merkebånd, apparater etc skal kun 1 trener berøre dette. Det skal sprites ned etter trening.

6.      Ved oppstart, stopp underveis og avslutning skal 1 metersregelen overholdes.

7.      Ryttere som har symptomer på COVID-19 sykdom skal ikke delta i trening.

8.      Rytterne oppfordres til å sykle enkeltvis til og fra trening, samt opprettholde 1 meters avstand.

9.      Trenerne for den yngste treningsgruppen «Sykkelkidza» ønsker at det skal være en foresatt til stede pr unge.

Instruks treningsritt:

1.      HCK registrerer alle deltakere

2.      Maks 50 ryttere kan delta (arrangørstab kommer i tillegg).

3.  1 metersregelen skal følges. I et felt med bevegelse kan kortvarig nærhet (ikke kontakt) aksepteres, jfr uttalelsen fra FHI. Ved start og avslutning av ritt skal 1 metersregelen overholdes. Utøveren skal komme til rittstart «i siste liten» og forlate raskt etter avslutning.

4.      Det vil ikke være kiosk eller annet samlingsområde ifm treningsrittet.

5.      HCK definerer et arenaområde for start og mål. Innenfor dette skal det være maksimalt 50 deltagere.

6.      All oppvarming og nedsykling skal skje individuelt utenfor det definerte arenaområdet.

7.      Etter treningsrittet er avsluttet skal den enkelte forlate arenaområdet så raskt som mulig.

8.      Utstyr som brukes under rittet skal kun betjenes av 1 person fra arrangør (henholdsvis ved start, mål og i løypen). Dette skal sprites ned etter bruk.

9.  Ryttere som har symptomer på COVID-19 sykdom skal ikke delta i ritt

Kontaktperson i HCK for eventuelle spørsmål er Jan Inge Hansen, mob 400 20 689