Grønt lys for Blåbærhaugen Sykkelpark

Reguleringsplan for Blåbærhaugen ble enstemmig vedtatt i dagens Kommunestyremøte, 8. desember. Det betyr at vi i Harstad Cykleklubb kan gå videre med vår anleggsutvikling.

Dette er resultatet av et bredt og godt samarbeid, i en svært krevende planprosess, mellom politikere, administrasjon, Harstad Idrettsråd v/ Magnus Ingebrigtsen og HCK, som alle ønsker å legge til rette for sykling og fysisk aktivitet i Blåbærhaugen. Harstad Høyre v/ Håkon Rønning Vahl hadde dette innlegget i saken. Venstre v/ Maria Serafia Fjellstad hadde også innlegg i behandling av saken, og støtter oversendelsesforslaget, om å utrede mulighetene for etablering av en trafikkgård i tilknytning til Blåbærhaugen Sykkelpark. Takk også til Rådmannen, Hugo Thode Hansen og hans stab for et godt og løsningsorientert samarbeid, til beste for hele Harstad.

Foto: Harstad Tidende, Andreas Isachsen.

Mer om vedtak av reguleringsplanen kan du lese i Harstad Tidende 12. desember, sporten. Eller på ht.no

12SPOsykkel.jpg

Harstad Enduro - nytt tilbud

"Harstad Enduro" er en undergruppe av Harstad Cycleklubb. Formålet er å samle og inkludere terrengsyklister med et bias mot opplevelser, action og spenning i et samlende sportslig tilbud. Én by, én sykkelklubb! Alle, medlemmer eller ikke, er velkommen til å være med på ukentlige turer eller treninger. Mer info kommer før sesongstart.

Det var full fres på Kick-off og nesten 160 ble medlem av Harstad Enduro på facebook på under 2 døgn! Det viser at Enduro er et ønsket tilbud. Neste på arbeidslista nå er å terminfeste et enduroritt i Harstad. Tips for vinteren: hold deg oppdatert på facebook, det er der de gode diskusjonene legger lista for neste sykkelsesong!

enduro harstad.jpg

Bildet er tatt på Storhornet en vakker sommerdag, da bladet terrengsykkel besøkte Harstad for å skrive om syklingen her. Syklister er Finn Roar Kuntze  og Anders Røkenes. Foto: Sjur Melsaas

Jenter på Hjul

Jenter på hjul har vært et fokusområde for Harstad Cykleklubb i 2017. Året ble avsluttet med "Jenter på (h)juletreff" på Thors, hvor blant annet de nye rosa sykkeltrøyene ble delt ut.

jenter på hjul på hjuletreff.jpg

Prosjektleder Silje Gry Hanssen informerte om "jente-sesongen", om nytt tilbud til jenterekrutter terreng, lavterskeltrening på mandagsrunden og hardere trening på tirsdagsritt / Leon Sport Cup. Jentene ble i tillegg oppfordret til å bruke facebookgruppa "jenter på hjul i harstad" for å invitere på andre turer / treninger. Det var stor enighet i å videreføre det klubben startet på i 2017.

Planer for 2018 ble også lagt:

  • Mandagsrunden: I hele mai og juni vil vi tilby organiserte mandagsrunder kl 1745. Turen rundt Kvæfjord (med landeveissykkel) er beregnet å ta et sted mellom 2 timer til 2 timer og et kvarter, og her skal ingen bli frakjørt! Dårlig vårvær kan evnt føre til at vi har alternative opplegg - men trening blir det!
  • Tirsdagsritt: Å kjøre som lag under Leon Sport cup / tirsdagsritt ble tatt godt imot og vil videreføres.
  • Tour de Andørja: Å kjøre som lag i et ritt var det også god stemning for. Hele 17 av 19 av deltakerne på (h)juletreffet ønsket å vurdere å delta på sykkelrittet under Tour de Andørja, på ca 6 mil. Her skal samtlige over målstreken som en gruppe, og ønske om noe ekstra ved målgang ble også luftet.
  • Enduro: Et endurotilbud er på gang i Harstad. Dette er et lavterskeltilbud som jenter oppfordres til å prøve ut! Mer info kommer før sesongstart.

I tillegg til disse konkrete planene ble det også diskutert muligheter for en ren treningssamling for jenter, terrengopplegg, et evnt samarbeid med jentesyklister i naboklubber og et hårete langsiktig mål - jentegruppe på Insomnia Å-Lødingen.

Husk - det er aldri for sent å bli del av Jenter på hjul i Harstad. Du finner oss enklest på facebook

rosa HCK trøye.png

Harstad Cykelklubb arrangerer sykkelkrossritt i Blåbærhaugen

Superprestige.jpg

Harstad Cykleklubb ønsker velkommen til Sykkelkrossritt i Blåbærhagen Sykkelpark   lørdag 30. september 2017.

Vi bygger videre på suksessen fra fjoråret og satser på enda større felt, litt raskere og enda artigere løype, like bra stemning og kanskje litt skikkelig cx-vær 😉 Vel møtt til krossfest!

Påmelding gjør du her

 

Klasser fra 10 år og oppover.

Har du ikke CX-sykkel, kan du stille med din terrengsykkel i åpen klasse.

I CX klasser gjelder regler for godkjent CX-sykkel, se detaljer under «Regler». I åpne klasser er alle typer sykler godkjent. Klasser opp til og med 15-16 kjøres som åpen klasse.

Starttidspunkt:

Pulje 1, 13:00: klasse M/K 10-12, M/K 13-14, M/K 15-16, K 17+ (CX og åpen), Trim

Pulje 2, 14:00: M 17+ (CX og åpen)

Ved få deltakere vil puljene slås sammen. Start vil da bli 14:00 for samtlige.

Distanser er som følger:

M/K 10-12: 2 runder 

M/K 13-14: 3 runder                                                                                                                          

M/K 15-16, K 17+ (åpen og CX): 4 runder

M 17+ (åpen og CX): 6 runder

Trim: 3 runder              

Alle ryttere tas i mål fortløpende etter at vinneren på distansen er i mål.                             

Påmelding:

Forhåndspåmelding skjer online på Eq-timing (her). Påmeldingsfrist for forhåndspåmelding er fredag 29.09. kl 15:00.

Påmeldingsavgift:

M/K Junior og yngre: 75kr

M/K 19+: 150kr

Trim: 100kr

Etteranmelding er mulig ved start.

Merk: for å få seedet startspor må man være forhåndspåmeldt!

Det benyttes Emit-brikker til tidtaking, ryttere som ikke har egen brikke vil få låne brikke. Resultater vil være tilgjengelig på EqTiming etter rittet.

Regler:

En del regler er spesielle for sykkelkrossritt med tanke på utstyr og rittavvikkling. Her er en kort oversikt:

Startrekkefølge: Det vil settes opp startgrid med 6 baner, og de første 2 til 3 rekkene vil seedes uavhengig av klasse. Seedingen baseres først på resultater fra CX-ritt, deretter resultater fra mtb/landevei.

Rytterne må være på plass 5 min før start, og ropes så opp i seedet rekkefølge og velger startspor. Bak de første to rekkene er det førstemann til mølla. Seedingen vil bli offentliggjort fredag. Kun forhåndspåmeldte ryttere vil bli seedet. Ryttere i trimklassen stiller bakerst i pulje 1.

Godkjent cx-sykkel: I cx-klassene er det krav om å stille på cx-sykkel. En godkjent CX-sykkel skal ha bukkestyre og maks dekkbredde 35mm (obs ikke 33mm som i NC!

Ryttere som blir tatt igjen med en runde blir ikke tatt ut av rittet, men sykler videre til førstemann har gått i mål. Etter det går samtlige ryttere i mål fortløpende uavhengig av hvor mange runder de har syklet.

Service:

Det vil være servicedepot i løypa som passeres 2 ganger pr runde, her vil det være mulig å sette ekstra hjul, og ha 1 serviceperson pr rytter. Det er ikke lov med langing av drikke underveis.

Sykkelvask/garderober:

Det vil bli mulighet for spyling av sykkel etter målgang. Garderober vil være tilgjengelig på Stamina på Seljestad.

Løype-/stadionkart:

Løypekart og profil.png

Løypa er nesten lik som i fjor. Endringene er at den øverste bakken i «sprintløypa» er tatt bort, «kamelpuklene» tas andre veien, og der er en liten ekstra sløyfe på gressbanen.

Her er noen bilder fra fjorårets utgave:

Trykk på bildene for å se flere

Arctic Race Challenge
9. august i Harstad

I samarbeid med Arctic Race of Norway arrangerer Harstad Cykleklubb et mosjonsritt på formiddagen samme dag som lagpresentasjonen er på Torvet i Harstad.

Du kan velge mellom den klassiske Kvæfjordrunden på ca 50 km, eller en kortere lokalløype på 17 kilometer. Begge løypene blir rike på opplevelser, og vi lover å sørge for mat, drikke, sykkelslanger og underholdning underveis!

Rittet starter onsdag 9. august FRA kl 14 med åpen start frem til kl 1530 (for lang løype) og kl 1630 (for kort løype). Start og mål er lagt til Harstad sentrum, gågata utenfor Sparebank1.

Vi utfordrer gamle og unge til å delta. Forrige Challenge mønstret deltagere over på over 80 år som fullførte med glans! Det blir lagt til rette for å melde på lag og grupper, og om ønskelig kan dere kjøre samlet ut på ønsket tidspunkt med litt ekstra oppmerksomhet på start.

Sekretariat for uthenting av startnr og etteranmelding: Samme sted som start - Harstad sentrum - fra kl. 13 - 15.30.

Løpende oppdatering om Challenge finner du på arrangementets egen facebookside.

Kontingent Arctic Race of Norway Challenge:

Kort runde 17 km: 50,- for 0-14år og 100,- fra 15 år pluss lisens/ forsikring. 200,- for familie inntil 2 voksne og 2 barn. For Familiepåmelding, velg: "Meld på meg selv og andre" ved påmelding på nett.

Lang runde 50 km: 100 for 0-14år og 200,- fra 15 år pluss lisens/ forsikring. 400,- for familie inntil 2 voksne og 2 barn. For Familiepåmelding, velg: "Meld på meg selv og andre" ved påmelding nå nett. Engangslisens til forbundet utgjør kr.: 50,- per pers. Har du aktiv lisens kan denne benyttes.

ENGLISH FOLLOW:

Ride the Arctic! The day before the first stage of the Arctic Race of Norway you can join the locals for a great sportif in spectacular surroundings. The race starts and finish in the ARoN host city Harstad, in perfect timing for the team presentation. Choose between a 50k and a17k course, both with excellent service in the course. Food, drinks, and music, in addition to the most breathtaking arctic scenery.

Arctic Race of Norway Challenge dreier seg om sykkelglede!

Harstad Sparebank gjør barnekarusellen gratis!

Alle sykkelglade barn kan glede seg til onsdag 14. juni klokken 1800, for da er det  første ettermiddag med HCK Barnekarusell 2017! Klubbens generalsponsor Harstad Sparebank setter stor pris på dette arrangementet og det er deres velvilje som gjør det mulig for oss å tilby denne sykkelfesten gratis for alle barn mellom 0-12 år!

Ennå ikke meldt deg på? Det er ikke for sent! Forhåndspåmelding gjør du ved å følge linken nedenfor.
Forhåndspåmeldingen stenges onsdag 14. juni kl. 10.00. Deretter vil det være mulig å melde seg på i sekretariatet - men kom i god tid før kl. 18.00

Bildet: Maria Normann Nyheim fra HCK og Frank Kulseng fra Harstad Sparebank ser fram til å ta imot alle som stiller til start i Blåbærhaugen Sykkelpark! Vi sees!