Everesting på Zwift

Status rapport fra Åge Bunde som har en litt spesiell treningsdag. Han sykler en Everesting på Zwift. Det vil si at han sykler 8848 høydemeter og det gjøres på sykkelrulle med programmet Zwift. Dette gjennomføres i Alpe du Zwift som er en virtuell replikasjon av den famøse klatringen Alpe du Huez. 12.2 km og 8,5% i snitthelning. 1036 klatremeter pr gjennomføring, noe som vil si at han må sykle den opp og ned 8,5 ganger. Bare 531 på verdensbasis har gjennomført dette Om kroppen ikke streiker, er målet å sykle 10 ganger slik at han bikker 10000 klatremeter i en og samme tur – noe enda færre har gjort. Kl 1230 var 6000 høydemeter passert og Åge er bestemt på å sykle 10 000 høydemeter.

https://everesting.cc/virtual-everesting-rules/

På turen har Åge hatt selskap underveis. Både Helge Opsahl, Steinar Rask og Sander Pedersen har syklet med han deler av ruten.

Vi heier på Åge og er imponert over bragden. Åge oppfordrer alle til å støtte han ved å gi en donasjon til Barnekreftforeningen. Åge har lagt ut en link for dette på et innlegg han postet på HCK sine facebook sider i går.


Tekst: Jan Inge Hansen