Arctic Challenge & City Challenge, 12. og 13. august

Nå kan DU delta i sykkelfesten!

 

challenge4.jpg

ARCTIC RACE OF NORWAY CHALLENGE:

I samarbeid med Arctic Race of Norway arrangerer Harstad Cykleklubb mosjonsritt for alle, dagen før dagen. Du kan velge mellom den klassiske Kvæfjordrunden på ca 50 km, eller en kortere runde på 17 kilometer over Vågen/ Sollia. Begge løypene blir rike på opplevelser, og vi lover å sørge for mat, drikke, sykkelslanger og underholdning underveis!

Rittet starter onsdag 12. august FRA kl 13, med åpen start frem til kl 1430 (for lang løype), og frem til kl 1530 for kort løype. Starten går på Sama, og målgang vil være inngang gågaten, ved Scandic Hotel.

Vi utfordrer voksne og unge til å delta. Forrige gang Challenge ble arangert i Harstad deltok over 800 syklister, og mønstret deltakere på over åtti (80) år, som fullførte med glans!

Det blir lagt til rette for påmelding av lag og grupper, og om ønskelig kan dere kjøre samlet ut på anmeldt tidspunkt med litt ekstra oppmerksomhet på start. Fellespåmelding av store grupper/ bedrifter kan skje på mail til stian_evensen@hotmail.com. Legg ved navn, f.dato og epost av hver enkelt for påmelding og registrering av lisens.

Når dere kommer i mål deltar dere gjerne på Arctic Race-festen som starter kl 1700 på Hovedscenen ved Høgskolen med åpning og lagpresentasjon av de 22 lagene som deltar i årets Arctic Race of Norway. I de neste fem timene kommer du til å bli underholdt av artister i verdensklasse fra både fjernt og  veldig nært. Overraskelsesmomenter med garantert gåsehudreaksjon loves. Kom på Folkefesten og det skal serveres en opplevelse du sent vil glemme, presentert av konferansier Knut Erik Sundquist. TV2 har samproduksjon på egen scene med liveinnslag og opptak fortløpende på TV2. En stor LED-skjerm ved scenen kommer til å vise hele showet. Nysgjerrig? Velkommen skal du være! Oppkjøringen til selve rittet samt innslag fra showet og dagen blir vist på TV2 kl 22:40. 

NB:

Sykkelparkering i Harstad sentrum:

Når dere kommer i mål tilbyr rekruttene i Harstad Cykleklubb å passe på syklene deres på Hurtigrutekaia. Sykkelparkering koster kun kr 30,- og er åpen helt frem til kl 23.

Påmelding til Challenge finner du her

Sekretariatet åpner onsdag kl 12 ved Kommuneverkstedet på Sama. 

Parkering ved Blåbærhaugen eller ved Harstadhallen.

Toalett ved Harstadhallen til kl 15:00. 

Løpende oppdatering om Challenge finner du på FB-siden

Kontingent Arctic Race of Norway Challenge:

Kort runde 17 km: 250,- inkl lisens/ forsikring. 500,- for familie inntil 2 voksne og 2 barn. Barn utover dette betaler kun kr 50.

Lang runde 50 km: 350,- inkl lisens/ forsikring. 700,- for familie inntil 2 voksne og 2 barn. Barn utover dette betaler kun kr 100.

 

ARCTIC RACE OF NORWAY CITY CHALLENGE (AKTIVE SYKLISTER):

Torsdag 13. august arrangerer Harstad Cykleklubb i samarbeid med Arctic Race of Norway gateritt for aktive syklister i samme rundløype som proffene kjører i Harstad. Her kan du oppleve følelsen av å suse i gjennom en feststemt by, mens proffene er ute på sin runde i Grovfjord, for så å kunne løfte armene over hodet når du passerer linja i legendariske skolegata. Her tok Thor Hushovd tok sin siste seier på norsk jord i 2013.

Vi GARANTERER høy sportslig kvalitet og et entusiastisk publikum. For å delta her må du være aktiv syklist og vant til ritt med høy fart.

Arctic Race City Challenge kjøres over fem runder à 7,5 km i en tøff løype med bratte knekkere og lynraske utforkjøringer. Rittet dras i gang så snart proffene er ute av byen. Det blir fullt trykk med publikum, speaker, og helt avstengt og "proffsikret" trasè!

Thor beskriver løypa i denne videoen: http://www.ht.no/sport/arcticrace/article11261791.ece

Premieutdeling på samme podiet som Arctic Race, og de tre første plassene premieres med hhv kr 3000, kr 2000 og kr 1000, for både menn og kvinner. I tillegg til en Arctic Race-trøye til vinneren - signert av Thor Hushovd. Flere premier trekkes også ut blant deltakerne.

Rittet er åpent for alle over 17 år med erfaring fra ritt og feltsykling. Av tidsbegrensede årsaker starter kvinnene i samme felt som mennene.

Etter det hele er over er det bare å kaste seg ut i Arctic-festen i Harstad, mens vi venter på at Edvald & co skal komme inn og toppe de blodferske Stravarekordene.

NB:

Påmelding til City Challenge finner du her

Påmeldingsfrist tirsdag 11/8, kl 23:59. Etterpåmelding er IKKE MULIG!

Løpende oppdatering om Challenge finner du på Facebook

Start ca 15 minutter etter at proffene kjører ut av sentrum kl 12:35!

Sekretariatet. Henting av startnummer kan gjøres ved sykkelparkeringen på Hurtigrutekaia onsdag i tidsrommet kl. 16:00-23:00, eller en time før start torsdag i stariatet ved startområdet i Tordenskjoldsgate.

Toalett og dusj: Harstadhallen 

Stengte veier: Planlegg transport inn til sentrum

Kontingent Arctic Race of Norway City Challenge: 500,- + evt lisens.

Sykkelparkering i Harstad sentrum:

Når dere kommer i mål tilbyr rekruttene i Harstad Cykleklubb å passe på syklene deres på Hurtigrutekaia. Sykkelparkering koster kun kr 30,- og er åpen helt frem til kl 23.

 

- Vill fart - Vilt publikum - Vill fest - City Challenge 2015 -