Jenter på Hjul

Jenter på hjul har vært et fokusområde for Harstad Cykleklubb i 2017. Året ble avsluttet med "Jenter på (h)juletreff" på Thors, hvor blant annet de nye rosa sykkeltrøyene ble delt ut.

jenter på hjul på hjuletreff.jpg

Prosjektleder Silje Gry Hanssen informerte om "jente-sesongen", om nytt tilbud til jenterekrutter terreng, lavterskeltrening på mandagsrunden og hardere trening på tirsdagsritt / Leon Sport Cup. Jentene ble i tillegg oppfordret til å bruke facebookgruppa "jenter på hjul i harstad" for å invitere på andre turer / treninger. Det var stor enighet i å videreføre det klubben startet på i 2017.

Planer for 2018 ble også lagt:

  • Mandagsrunden: I hele mai og juni vil vi tilby organiserte mandagsrunder kl 1745. Turen rundt Kvæfjord (med landeveissykkel) er beregnet å ta et sted mellom 2 timer til 2 timer og et kvarter, og her skal ingen bli frakjørt! Dårlig vårvær kan evnt føre til at vi har alternative opplegg - men trening blir det!
  • Tirsdagsritt: Å kjøre som lag under Leon Sport cup / tirsdagsritt ble tatt godt imot og vil videreføres.
  • Tour de Andørja: Å kjøre som lag i et ritt var det også god stemning for. Hele 17 av 19 av deltakerne på (h)juletreffet ønsket å vurdere å delta på sykkelrittet under Tour de Andørja, på ca 6 mil. Her skal samtlige over målstreken som en gruppe, og ønske om noe ekstra ved målgang ble også luftet.
  • Enduro: Et endurotilbud er på gang i Harstad. Dette er et lavterskeltilbud som jenter oppfordres til å prøve ut! Mer info kommer før sesongstart.

I tillegg til disse konkrete planene ble det også diskutert muligheter for en ren treningssamling for jenter, terrengopplegg, et evnt samarbeid med jentesyklister i naboklubber og et hårete langsiktig mål - jentegruppe på Insomnia Å-Lødingen.

Husk - det er aldri for sent å bli del av Jenter på hjul i Harstad. Du finner oss enklest på facebook

rosa HCK trøye.png